Kandidatenlijst Groninger Belang

1. Bram Schmaal (Veendam)

Bram is de afgelopen maanden in staat is geweest om in het Groninger Belang partijen bij elkaar te brengen. In het verleden bracht Bram niet alleen mensen, maar ook organisaties bij elkaar. Bram is iemand die de verschillen niet alleen kan herkennen, maar ze ook met elkaar kan verbinden. De lijsttrekker van Het Groninger Belang voor de komende verkiezingen en beoogd fractievoorzitter van de fractie die de Staten van Groningen zal verrassen in de meest positieve zin van het woord. Een sterke persoonlijkheid met het hart op de goede plek voor Stad en Ommeland, op en top groninger en nu politiek woordvoerder van het Groninger Belang. GRONINGEN VERDIENT HET!

2. Marc Scheffers (Hoogezand-Sappermeer)
Marc is een jong politiek talent uit Hoogezand Sappemeer. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring. Ondanks dat hij tot op heden nog niet zijn talenten in de gemeenteraad kon laten zien debateert en analyseert hij dagelijks. Marc is iemand met een grote dosis mensenkennis en snel in staat om tot de kern van de materie door te dringen. Iemand met een goed gevoel voor verhoudingen en in staat om het beste uit een onderhandeling of discussie te halen. In het dagelijks leven een meer dan succesvol jurist.

3. Ytsen van der Velde (Grootegast)
Ytsen is een man die al enige jaren de aanvoerder is van VZ2000 in het westerkwartier. Een ervaren lokaal politicus dus, met een duidelijk gevoel voor politieke verhoudingen die ook de vinger op de zere plek kan leggen. Ytsen is iemand die weet dat het debat uiteindelijk in de raad of staten gevoerd moet worden en kan doorpakken in een lastige complexe situatie. Niet alleen een boom van een vent, maar ook een kei van een kandidaat.

4. Petra Blink (Loppersum)
Petra is onze hoogst gekwalificeerde vrouw op de lijst. Een bevlogen vrouw met een uitgesproken mening als het gaat om besturen; het gaat niet om de inner circle, het gaat om de inwoners van het gebied. Petra is iemand die zoekt naar de verbinding en verschillen van inzicht in haar eigen omgeving wil overbruggen en voorkomen. Iemand met veel ervaring met de aardgasproblematiek en zorg.

5. Eltjo Dijkhuis (Uithuizen)
Op de 5 e plaats van de lijst staat iemand die inmiddels zijn tweede periode als raadslid is gestart. Eltjo is iemand met een groot analytisch vermogen en in staat is verschillende rollen in een proces te kunnen onderscheiden en uit te voeren. Iemand met een grote geheugen capaciteit die in staat is verbanden te leggen tussen verschillende beleidsterreinen, maar altijd het einddoel in de gaten kan houden; het moet beter, efficiënter, eerlijker en de juiste bevoegdheden moeten bij de juiste gremia liggen. Een meer Groningse naam bestaat er bijna niet.

6. Edward Stulp (Delfzijl)

Edward trok een streep als wethouder in de vorige periode. Edward is iemand die slim is en strategisch kan denken. Tegelijk is hij ook iemand die kan polariseren als dat moet. Een man die is opgegroeid in een politiek nest en elke dag van de week ook in staat is politiek te schakelen. Edward weet wat er in zijn omgeving leeft en kan zijn eigen perceptie daarover vormen; Werkgelegenheid en economische ontwikkeling staat synoniem voor zijn passie.

7. Mattie Siersema (Zuidbroek)
Mattie is voor een vrouw die al jaren mee loopt in de politiek op de grens van klei, veen en zand. Iemand die in staat is gevoelens van anderen aan te voelen en ook te beroeren. Matty is iemand die het debat niet schuwt en is creatief. In de laatste raadsperiode trok ze haar eigen grens toen ze haar wethouderschap stopzette omdat ze haar principes niet meer kon rijmen met zaken die door anderen van haar verwacht werden. Mattie is progressief, actief, maar altijd op zoek naar wat het beste is voor haar omgeving.

8. Wim Maat (Groningen)
Met Wim zien we iemand die al enige tijd in de politieke omgeving van de gemeente Groningen zijn sporen heeft achtergelaten. Iemand die de gevoelens van de bevolking kan omzetten in een beweging, maar ook iemand die snapt dat de eisen, wensen en vrijheden van de een ook de ruimte van de ander bepaald. Wim is iemand die kan verbinden, maar indien nodig ook de grenzen kan trekken. Je vindt hem overal, rots in de branding en stevig verankerd in de Stad Groningen.

9. Kornelis Jansma (Marum)
Op plaats 9 staat een democraat in hart en nieren. Kornelis is iemand die in een vorige periode op basis van politieke uitgangspunten zijn positie in de raad ter beschikking heeft gesteld en op eigen kracht met eigen aanhang zijn eigen beweging, Toekomst voor Marum, oprichtte. Eerlijk, oprecht, daadkrachtig en ondernemend. Iemand die doorspekt is met politiek inzicht en een echte aanpakker is.

10. Paul Timmermans (Ter Apel)
Paul is iemand met veel kennis op het gebied van inburgering en asielzoekersproblematiek, maar ook met een uitgesproken mening over herindeling van gemeenten, passend bij de uitgangspunten van het Groninger Belang; de provincie gaat er niet over en andere gemeenten ook niet. Bestuurlijke organisatie is aan de gemeente of gemeenten zelf. Paul is iemand die niet ten koste van alles het compromis wil zoeken, maar ook iemand die altijd bereid is om het gesprek aan te gaan.

11. Erik Bieze (Stadskanaal)

Erik is iemand die zowel een volle collegeperiode ervaring heeft opgedaan als wethouder en inmiddels op eigen initiatief weer onderdeel is geworden van de gemeenteraad. Daarmee kan hij binnen de staten fractie vanuit beide perspectieven inzicht bieden en kan naast politieke inzichten ook coaching voor minder ervaren mensen bieden. Iemand met dossierkennis en menselijk inzicht, gekoppeld aan het groot empathie ’s vermogen.

12. Geke Akkerman (Slochteren)
Geke is iemand die veel energie kan geven aan de fractie van het Groninger Belang, zoals ze dat ook dagelijks doet aan de fractie van Gemeente Belangen in Slochteren. Geke is in staat om niet alleen maar heel veel stukken te lezen, maar ook om hier inhoudelijk op te reageren en zaken aan elkaar te verbinden. Iemand die tegelijkertijd ook de kwaliteiten van anderen kan optimaliseren.

13. Oscar Stubbe (Oude Pekela)
Oscar is een jong talent uit Pekela. Betrokken bij de samenleving, nieuwsgierig, kritisch en leergierig en ambitieus. In de dagelijkse praktijk is hij zowel werkzaam met mensen als een veel geziene gast in het bedrijfsleven, waardoor hij weet wat er in de samenleving en op de arbeidsmarkt speelt.

14 de Bruin E. (Bert) (m) Nieuwe Pekela

15 Buurke J.A. (Jan) (m) Kolham

16 Hernamt-Stomphorst H.J. (Henny) (v) Stadskanaal

17 Visscher M. (Marco) (m) Ter Apel

18 Sijbolts A. (Amrut) (m) Groningen

19 Ploeger M. (Markus) (m) Meeden

20 Zuidema-Verweij M.R.G.G. (Rose-Marie) (v) Warffum

21 Beute H.J. (Harm) (m) Lutjegast

22 Warink J.C. (Hans) (m) Loppersum

23 Haze H. (Hans) (m) Hoogezand

24 Knot C.A. (Christel) (v) Veendam

25 Feijen R. (Rudolf) (m) Veendam

26 Plagge A.M.W. (Antoinette) (v) Hoogezand

27 Reinders G.J. (Geert Jan) (m) Loppersum

28 de Jong G. (Geert) (m) Opende

29 Stel-Dost M.J. (Marjan) (v) Uithuizermeeden

30 Huis C.H. (Cor) (m) Muntendam

31 Woldhuis M.E. (Marjet) (v) Groningen

32 Ploeger A. (Ard) (m) Stadskanaal

33 Huisman W. (Willem) (m) Siddeburen

34 Lukens G. (Geert) (m) Oude Pekela

35 Schrör J.B. (Johan) (m) Harkstede

36 Keuning M.W. (Maarten) (m) Zuidbroek

37 Martini G. (Germ) (m) Kantens

38 Westerhof A.A. (Anneke) (v) Niekerk

39 Swaagman E.R. (Erwin) (m) Loppersum

40 Soikromo R. (Ramoen) (m) Hoogezand

41 Zweerts de Jong M.G. (Martine) (v) Groningen

42 Boonstra H. (Henk) (m) Hoogezand

43 Kiekebeld-van der Knaap F.S. (Frantina) (v) Niekerk

44 Venema E. (Erwin) (m) Bedum

45 Grave B. (Bernd-Jan) (m) Harkstede

46 van Mannekes J.J. (Jaap) (m) Nieuwe Pekela

47 Stok N.H.R. (Nico) (m) Siddeburen

48 Bouman H.K. (Harald) (m) Uithuizen

49 Schmaal H.J. (Henk-Jan) (m) Veendam

50 Nienhuis J.F. (Jaap) (m) Usquert